Vaginova

Vaginova® är en ny icke-invasiv metod baserad på PRP, Platelet Rich Plasma,
med mycket goda resultat för behandling av typiska problem hos kvinnor efter barnafödande och menopaus.

Vad är Vaginova?

Vaginova® kräver ingen kirurgi och är i det närmaste fri från obehag. Vaginova® baseras på PRP, Platelet Rich Plasma, som när det används för ansiktsbehandling ofta kallas Vampyrlyft. PRP eller blodplättarna är den del i blodet som innehåller kroppens eget reparationssystem.

Tänk på PRP som läkande och återuppbyggande. PRP i koncentrerad form utvinns genom att centrifugera ca 20ml av patientens blod. PRP injiceras sedan med en fin nål i behandlingsområdet. Det är inte så allvarligt som det låter. En effektiv bedövningskräm och patienten känner i det närmaste ingenting

Problem som effektivt kan behandlas med Vaginova®-metoden:

+ Torra slemhinnor

+ Sår, lichen sclerosus

Behov av uppstramning

+ Smärta vid samlag 

+ Inkontinens 

+ Sårskador 

+ Minskad lust och förmåga att uppnå orgasm

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

Du kommer till kliniken där du först får fylla i en hälsodeklaration. Sedan tas ett blodprov från dig som sedan centrifugeras för att separera de röda och vita blodkropparna. Plasman dvs de vita blodkropparna injiceras sedan på olika punkter i underlivet. Innan behandlingen får du ordentligt med bedövningskräm och även små stick med lidokain (bedövning) på de punkter som sedan ska injiceras med prp.

GÖR DET ONT?

Smärta är som vi vet väldigt individuell och vissa tycker inte att det känns alls med andra tycker att det sticker till och känns lite mer. Behandlingen går snabbt och vi får oftast höra att det är mer obehagligt än ont. Efter behandlingen känner du dig lite svullen i några dagar.

VAD BEHÖVER JAG TÄNKA PÅ FÖRE/EFTER BEHANDLING?

FÖRE behandlingen behöver du inte tänka på någonting alls, kom nyduschad och ren.


EFTER behandlingen ska du undvika sex samt bastu och bassängbad 1v efter behandling.