top of page
Group 3324.png
 • Gör det ont att få fillers injicerat?
  Likt andra behandlingar kan fillers kännas när medlet tränger in i huden. En del personer kan uppleva att vissa områden i ansiktet gör mer ont än andra. Läppar innehåller mycket nervtrådar därför kan även smärtan upplevas annorlunda i läpparna. Det finns lokalbedövning att få på plats.
 • När förväntas jag att se effekten av behandlingen?
  Vid fillerbehandling syns resultat omgående och efter ca två till tre dagar har oftast svullnad som uppkommer hos många försvunnit.
 • Kan man utföra fillerbehandlingar när man är gravid eller ammar?
  Injektionsbehandlingar ska inte utföras under graviditet eller under amning.
 • Kan man utföra fillerbehandlingar om man är sjuk eller har herpes/munsår?
  Du får ej ha en infektion eller feber när du utför en behandling. Du får heller inte ha en finne på injektionsområdet eller herpes infektion som pågår i kroppen eller injektionsområdet.
 • Kan man röka efter behandlingen?
  Man bör avstå rökning i minst fyra timmar efter behandlingen.
 • Varför finns det så många olika fillers märken och vad är skillnaden mellan dessa?
  Det finns flera varumärken på marknaden. Skillnaden mellan preparaten är oftast hur tillverkaren har framställt sin produkt, hur man har länkat molekylerna och hur mycket man har förfinat dem. Det är tillverkarnas metoder som avgör hur fillern fungerar. Det som skiljer är hur mycket vatten de drar till sig, hur fort de bryts ner, hur väl de behåller sin form. Vi har valt att arbeta med de mest säkra och attraktiva produkterna som finns just nu på marknaden, dessa är Stylage, Revolax, Juvederm och Dermaheal. Ingen av dessa produkter är bättre eller sämre än den andra. Vi kommer tillsammans överens innan behandlingen om vilket område som ska behandlas och sedan väljer vi den fillern som passar bäst till det aktuella området.
 • Får man utföra fillers om man är under 18 år?
  Nej. Vi utför inga behandlingar på personer som är under 18 år, även om man har målsmans underskrift/godkännande. Därav kräver vi medtag av giltig legitimation inför besöket.
 • Hur länge håller fillers när man gjort en behandling?
  Hur länge fillers håller i efter en behandling är väldigt individuellt, vilket område man ska behandla och vilken livsstil man har.Eftersom fillers är uppbyggt på Hyaluronsyra som redan finns i kroppen, bryts den ner och har inte ett permanent resultat. Vanligtvis håller en fillersbehandling mellan 3-9 månader beroende på vilket område som behandlas. På en del ställen kan hyaluronsyran brytas ner snabbare på grund av vävnaden som finns under huden påskyndar processen, beroende på behandlingsområde.
 • Kan jag återfå min ursprungliga form om jag väljer att avsluta behandlingen?
  Ja det är möjligt, eftersom fillers behandlingar inte är permanenta och försvinner med tiden om man inte fyller på, formen på behandlingsområdet kommer att återgå till sin ursprungliga form så småningom.
 • Kan det bli "klumpar" i exempelvis läpparna efter en fillers behandling?
  I vissa fall kan det finnas hudfickor under huden där fillers kan ansamla sig och bilda vätska runt sig vilket leder till en inkapsling. Dessa inkapslingar är inte långvariga och inte heller farliga. Inkapslingarna försvinner normalt efter ett par veckor. Skulle dessa inte försvinna är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig vidare.
 • Vilka biverkningar kan man räkna med efter en fillers behandling?
  Vanliga biverkningar som kan uppkomma i samband med en fillersbehandling är blödning i samband med behandlingen, blåmärken och svullnad precis efter behandlingen. Dessa biverkningar kvarstår i ungefär en vecka. Mindre vanliga biverkningar som kan uppstå är infektion, utslag och överkänslighet. Vid mindre vanliga biverkningar är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig genom hela processen.
 • Gör det ont att få botox injicerat?
  Liksom alla injektioner är smärtan väldigt individuell, beroende på hur känslig man är för smärta, alla människor upplever smärta på olika sätt. En del känner inte av det alls och en del kan uppleva en mindre smärta från behandlingsområdet. Den beskrivna känslan brukar vara en’’svidande’’ känsla i samband med injektionen. Det finns lokalanestesi som går att få på plats om så önskas innan behandlingen.
 • Vad är botox och vad används det för?
  Botox är ett muskelavslappnande läkemedel för att minimera rynkor och reducera ansiktsmimiken. De vanligaste behandlingsområderna är bekymmersrynkan mellan ögonbrynen, kråksparkar runt ögonen och linjerna i pannan. Men behandlingen kan göra mycket mer än så, vi kan med hjälp av botox behandla grova porer, diffus rodnad, migrän, tandgnissling och spända käkmuskler. Med hjälp av denna underbara behandling kan vi ex. lyfta mungipor och ögonbryn, "öppna upp trötta ögon" och ge din hud en fantastisk glow!
 • Hur fungerar botox?
  Botox blockerar signalen mellan nerv och muskel vilket leder till att muskeln slappnar av. Effekt syns efter några dagar och håller upp till 3 månader. När toxinet har gått ur kroppen så återgår mimiken till det ursprungliga.
 • När förväntas jag att se effekten av behandlingen?
  Du kan se en liten effekt redan efter 72 timmar och som kommer att öka gradvis. Den fulla effekten uppnås efter 10–14 dagar. Effekten som uppkommer beror på den givna dosen och injektionstekniken.
 • Hur länge håller effekten av en botox behandling?
  Effekten kan variera från person till person men ett bra resultat bör hålla mellan cirka 3–6 månader.
 • Vilka är de vanliga biverkningarna av behandlingen?
  Vanliga biverkningar som kan uppkomma efter behandlingen är små blåmärken vid insticksstället och en lätt huvudvärk efter behandlingen. Andra biverkningar som inte är så vanliga men som kan uppstå är hängande ögonlock som beror på att en behandling av pannan kan påverka musklerna som styr ögonbrynens rörelse.Detta i sin tur leder till att det kan bli ett ”hängande” ögonlock. Denna biverkning är inte vanligt och drabbar endast omkring 5% av de patienter som behandlas i pannan. Effekten av biverkningen kan sitta i ungefär 2-4 veckor, därefter försvinner det.
 • När bör man inte göra botox?
  Du behandlas inte om du har en överkänslighet mot botulinumtoxin eller någon av dess komponenter. Behandling med Botulinumtoxin bör undvikas om man har en hudinfektion i området som ska behandlas, om du känner dig allmänt sjuk eller har en pågående infektion i kroppen och går på behandling. Vi utför heller inte någon behandling om du är gravid eller ammar, detta gäller för alla som får estetiska behandlingar på kliniken samt vid olika sjukdomstillstånd som ALS och Myastena Gravis.
 • Vad behöver jag tänka på efter behandlingen?
  Tänk på att inte röra insticksstället efter behandlingen. Du kan återgå till din vanliga sysselsättning direkt efter behandlingen. Tänk på att inte trycka eller massera på området då det kan leda till att preparatet sprider ut sig och kan då påverka andra muskler i närområdet. Första dygnet bör du undvika direkt solljus, extrem värme, varm dusch och hård träning.
 • Försvinner all mimik efter behandling av botox?
  Botox blockerar signalen mellan nerv och muskeln som man behandlar. Man kan tillfälligt under effekten av botox känna sig lite stel och tappa viss mimik. Men det går att anpassa dosen efter önskemål och använda mindre doser för att släta ut rynkor men ändå bibehålla mimiken i ansiktet.
 • Hur går behandlingen till?
  Hyaluronsyra är en naturligt förekommande substans som produceras i vår kropp, den finns i hud, leder och annan bindväv. Dess roll är att behålla fukt i kroppen och hjälpa till med kollagenproduktion. Den kan hålla upp till 1000 gånger sin vikt i vatten vilket gör den idealisk för att bindande fukt i huden. Med ålder minskar dock hyaluronsyra produktionen och huden ser mattare ut och blir torrare, med fina linjer och rynkor som en oundviklig följd. Profhilo innehåller en av de högsta koncentrationerna av stabiliserad hyaluronsyra på marknaden. Eftersom den är termiskt bunden och inte kemiskt bunden fungerar den som en fantastisk återfuktare, och inte en filler. Det injiceras strax under ytan av huden där det sprider sig snabbt och reagerar med din egen vävnad för att omedelbart öka fukthalten. Under de närmaste fyra veckorna går den in i fas två och börjar arbeta med att öka elastin- och kollagen produktion. Detta omformar effektivt huden och ger den ett smidigare, jämnare och fastare utseende. Tack vare sin gel-konsistens fördelas Profhilo smidigt och jämnt, utan att några klumpar bildas - en potentiell risk med traditionella fillers. Det betyder att det kan användas på områden som är svåra att behandla med traditionella fillers, till exempel hals och panna.
 • Hur många behandlingar behövs?
  Vi bokar alltid in ett återbesök efter 8 veckor, då kan vi utvärdera behandlingens resultat. En komplett kur består dock av två behandlingar med en månad emellan. Ytterligare en behandling kan rekommenderas efter cirka fyra till sex månader för att bibehålla effekten.
 • Hur skiljer sig profhilo från vanliga fillers?
  Hyaluronsyra är mest känd som en "filler" och brukar användas för att ge volymen till läppar eller att konturera och forma andra områden i ansiktet. Profhilo skiljer sig från vanliga fillers på många sätt tack vare sin struktur som gör det möjligt att den sprids över ett stort område för att öka återfuktning och strama upp eller "omforma" huden. Profhilo injiceras ytligare, strax under huden, där hyaluronsyran sprider sig snabbt och reagerar med din egen vävnad för att omedelbart öka fukthalten.
 • När kan man se resultat av behandlingen?
  Många upplever att de kan se resultat direkt efter första behandlingen vilket beror på att man tillför fukt till huden vilket ger ökad lyster och volym. Det slutgiltiga resultatet ser man dock först ca en månad efter andra behandlingen.
 • Finns det några biverkningar?
  Direkt efter behandlingen kan du få små ”bulor” där man injicerat Profhilo. De lägger sig efter några timmar. Även blåmärken, irritation och ömhet vid injektionsstället kan förekomma. Svullnaden kan vara kvar upp till 2 veckor.
 • Vem är lämpad för profhilo?
  Vi rekommenderar denna behandling till de flesta som söker för anti-age och där vi ser ålderstecken i huden. Perfekt för de som inte vill eller känner sig redo att ta steget och göra fillers.
 • Vad är riskerna med profhilo?
  Profhilo är idag en säker och beprövad produkt med väldigt få och sällsynta biverkningar. De vanligast förekommande som är relaterade till själva injektionen är lätt rodnad/svullnad, ömhet och blåmärken. Biverkningarna är oftast lindriga och avtar inom ett par dagar och ingen åtgärd krävs. Som vid alla injektioner finns även en liten infektionsrisk. Vid misstänkt biverkan ska du alltid kontakta din behandlare för bedömning.
 • Kan man göra profhilo om jag har gjort fillers/skinbooster i samma område?
  Ja det kan man, dock skall du alltid upplysa din behandlare om detta samt vilken produkt du fått så denna kan göra en individuell bedömning.
 • Vad är skinbooster?
  Skinbooster är en unik injektionsbehandling som återfuktar huden på djupet och förbättrar hudens elasticitet och lyster. Tänk på behandlingen som en riktigt bra ansiktsbehandling från insidan, många kunder liknar det vid att få ett återfuktande, utslätande serum under huden. Skinboosters har använts av behandlare inom medicinsk estetik i över 15 år och mer än 5,5 miljoner behandlingar har genomförts under den tiden.
 • För vem passar skinbooster?
  Skinbooster är en utmärkt behandling för alla som önskar en mer återfuktad, föryngrad hud med ny spänst och lyster. Behandlingen passar både dig med ung hud, men som önskar en glow boost eller påfyllning av fuktdepåerna, och dig med mer mogen hud som känns sprödare, torrare och mindre elastisk än förr. Många av våra kunder gör en kur Skinbooster inför den kalla, torra vintern, eller inför en stor fest eller bröllop där huden ska vara i strålande form.
 • Hur går en behandling med skinbooster till?
  Under en Skinbooster-behandling injicerar vi det kroppsegna fuktämnet hyaluronsyra under huden. Hyaluronsyra är en naturlig sockerart som finns i huden, där den binder fukt (upp till hela 10 000 gånger sin egen vikt i vatten!) och hjälper huden att behålla sin spänst och volym. När vi blir äldre minskar den naturliga halten hyaluronsyra, och huden tappar gradvis sin spänst, fyllighet och elasticitet. Även yttre faktorer som luftföroreningar, sol, vind och kyla kan påverka negativt. Skinbooster fyller på med ny, frisk hyaluronsyra som omedelbart ger en slätare, fylligare och lystermättad hudyta. Kroppens egna kollagen stimuleras och resulterar i att huden långsamt stärks upp och blir fastare.
 • Vilka områden kan behandlas med skinbooster?
  Skinbooster kan användas i hela ansiktet, på halsen och dekolletaget, men också på händer, örsnibbar, läppkontur och andra utsatta områden. Behandlingen kan också användas för att minska synligheten hos akne ärr och fina linjer.
 • När ser jag resultat av skinbooster?
  Du ser omedelbart en förbättring, men vi rekommenderar en kur med tre behandlingar med 2–4 veckors mellanrum för maximala resultat. Kliniska studier visar också en långvarig effekt av Skinbooster, inklusive förbättring av hudens elasticitet i ansikte och på händer, i upp till 12 månader efter den första behandlingen.
 • Ger skinbooster biverkningar?
  Efter en behandling kan du få lokala blåmärken, lättare svullnad, ömhet och rodnad, men dessa brukar gå bra att täcka med makeup (på behandlings dagen ska du undvika smink).
 • Hur fungerar hårborttagning med laser?
  Lasern ger ifrån sig energi på en våglängd som är specifikt anpassad för att behandla just hårstrån. Denna energi omvandlas sedan till värme som går ner och förstör hårsäcken så att inget nytt hårstrå kan bildas där.
 • Vad är skillnaden mellan IPL och laser?
  IPL (intensivt pulserande ljus) är ett bredspektrat ljus med flera våglängder, vilket gör att den i samma puls behandlar flera olika problemområden. Laser däremot, har en stråle i en specifik våglängd som är anpassad för just hårborttagning. Detta gör att all energi hamnar just här och behandlingen blir betydligt mer resultatinriktad och säkrare än en behandling med IPL.
 • Är resultatet permanent?
  De hårstrån som befinner sig i den optimala tillväxtfasen vid behandlingstillfället kommer aldrig att växa ut igen. Däremot kan nya hårsäckar vakna till liv vid till exempel hormonella förändringar såsom graviditet eller klimakteriet.
 • Behöver man tänka på något innan behandlingen?
  Det är bra att raka sig vid det område som behandlingen ska utföras på för bästa resultat, gärna samma dag som behandlingen eller dagen innan. Däremot bör du inte vaxa, plocka eller bleka håret på minst fyra veckor innan behandlingen. Du bör även vara försiktig med solen veckorna innan behandling.
 • Vad ska man tänka på efter behandlingen?
  Direkt efter en behandling kan huden bli lite röd och upplevas känsligare än vanligt. Du bör då skona huden från ytterligare påfrestningar. Hårda träningspass, bastubad samt varma duschar bör undvikas första dygnet. Därefter kan du återgå till normala aktiviteter igen, men du bör fortsätta vara försiktig med solen första veckorna efter din behandling.
 • När ser man resultat av en laserbehandling?
  Dagarna efter en laserbehandling växer hårstrån ut som vanligt. Detta kan oroa många då de tror att behandlingen inte gett resultat. Så är dock inte fallet. Ett par veckor efter behandlingen kommer de hårstrån som var i sin rätta tillväxtfas vid behandlingstillfället att lossna. Med tanke på att hårsäcken medvetet skadats av lasern kommer inga nya hårstrån att växa ut på området. Successivt i behandlingsprocessen kommer antalet hårstrån minska efter varje behandling, tills vi slutligen inte har några obehandlade hårstrån kvar. Hur lång tid detta tar är individuellt men vanligtvis krävs minst 4 -5 behandlingar.
 • Vilken laser maskin använder ni?
  På Beyond Clinic erbjuder vi effektiv hårborttagning med senaste tekniken Soprani ICE platinum, Kombinerar 3 laservåglängder: 755 nm – 810 nm – 1064 nm i ett enda innovativt handstycke för att ta bort hår. Dessa är inriktade på permanent hårborttagning i olika vävnadsdjup. Kombinationen av absorption och penetrationsnivåer med dessa tre olika våglängder ger dig hög säkerhet och snabba resultat för permanent hårborttagning. -Smärtfri behandling. -Kan användas för alla hår- och hudtyper, även solbruna. -Behandling går med expressfart. -Behandla säkert på alla områden. -Mycket kraftfull kyla. -Behandla kunder året runt även på sommaren.
 • Vad finns det för risker?
  Hårborttagning med laser är en säker och välbeprövad behandlingsmetod som existerat väldigt länge. Det är dock viktigt att undersöka kliniken du vänder dig till. Korrekt utrustning, utbildning och erfarenhet är otroligt viktigt.
 • Gör det ont?
  Smärta varierar från person till person och beror mycket på vilken utrustning/maskin som används. På Beyond Clinic har vi marknadens senaste och säkraste lasermaskin med ett inbyggt kylsystem. Detta gör behandlingen betydligt mer behaglig än många andra lasermaskiner på marknaden.
 • Är laser cancerframkallande?
  Vissa patienter är oroliga att laserstrålen är cancerogen och kan orsaka bestående skador i huden eller inre organ. Det har gjorts väldigt många studier inom detta och att laser främjar cancer stämmer absolut inte. Lasern behandlar hår och hårsäckar, den har ingen som helst påverkan på övrig vävnad.
 • Vad är kosmetisk tatuering/permanent makeup?
  Det är speciella tekniker som används för att skapa en sorts halvpermanent make-up, kallas ofta micropigmentering, permanent kosmetika eller permanent make-up och det är en sorts tatuering. Processen innebär att allergitestade pigment införs i det dermala lagret i huden (ytterhuden). Pigmenten blir kvar i huden i ett antal år men bryts efter hand ner och bleknar, lite beroende på ålder och hudtyp. Behandlingen kan användas för att återställa ärr eller missfärgad hud eller helt enkelt som en skönhetsbehandling.Mikropigmentering utgör också ett bekvämt alternativ till kosmetika och ersätter användning av ögonbrynspennor, läpppennor, läppstift och eyeliner.
 • Kan man göra permanent makeup även om man är äldre och rynkig?
  Det går jättebra att tatuera sig, oavsett ålder! Vi anpassar alltid färg, form och arbetssätt efter varje persons egna förutsättningar. Alla kan ha permanent make-up om man gör det på rätt sätt.
 • Kan jag sminka mig när jag kommer till behandlingen?
  Det går bra att sminka sig innan när du kommer för behandling, det kan vara hjälpsamt för behandlaren att vissa hur du brukar sminka dig, så har ni något att utgå ifrån. Vi hjälper dig sedan att ta bort sminket innan påbörjad behandling på det område som skall tatueras.
 • Kan det uppstå några komplikationer?
  Så länge man sköter sin hygienen efter behandlingen så är det så gott som helt riskfritt att göra en kosmetisk tatuering. Direkt efter kan det vara lite svullet och rött ett par timmar. Det kan klia under läkningstiden, men det är helt normalt.
 • Kan man göra kosmetisk tatuering hos er om man har en äldre tatuering sedan innan?
  Har du en äldre tatuering kräver vi en separat konsultation innan så jag kan bedöma om det går att göra något åt tatueringen. Det beror på hur den gamla tatueringen ser ut.
 • Vilken färg ska man välja?
  Vi tittar tillsammans på pigmentet och man brukar ofta utgå ifrån din hud, hårfärgen och önskemål. Ett tips är att ta med ett exempel på de färger du brukar använda dig av i sin vardagliga sminkning. Så kan man utgå från den. Man måste även tänka på att tatueringen ska se bra ut även som osminkad, därför väljer man ofta en nyans som är lite ljusare än den man målar.
 • Gör det ont?
  De flesta upplever att det kan vara lite obehagligt att få en behandling. En bedövningssalva eller en lokal bedövning gör att det känns lite mindre. Läppar innehåller mycket nervtrådar därför kan även smärtan upplevas annorlunda i läpparna.
 • Kan jag använda smink efter behandlingen?
  Den första veckan efter behandling bör du inte använda makeup på det behandlade området, därefter går det bra att använda smink som vanligt.
 • Hur länge håller pigmentet?
  Färgen kommer efter något år att blekna och efter hand försvinna. Hur lång tid detta tar är individuellt beroende på hudtyp, ålder, väder och vind och vilka hudvårdsprodukter du använder. Du bör komma på återbesök med jämna mellanrum för att bibehålla bästa effekt.
bottom of page